post

Mampreneur Nederland > Esther Foppen

Esther Foppen

Afgelopen vrijdag was het zover..

Ik ging ‘spreken’ voor Mampreneur in het WTC in Almere. Waaaahhhhh

O, wat dat is en inhoudt? Nou ‘spreken’ is een ‘praatje’ of lezing houden voor een groepje mensen. Maar het is 1e klinkt denigrerend ofzo en het tweede klinkt..saaaaaaiiii..

Maar oke, waaaaaaaaaaaaaaaaaaah dus… En hoe dat zo kwam?

Ik had me opgegeven via de Mampreneur Facebook groep, waar ik al een tijdje lid van was, Sandya de lieve moderator zocht mensen voor haar Mampreneur on Tour. Ze wilde ons Mampreneurs de gelegenheid geven om in den lande ons werk te promoten en zo de verbinding tussen moeder zijn en werken of vrouw zijn en werken (of allemaal tegelijk) meer tot stand te brengen. Ze heeft een missie! En ik ben een fervent aanhanger van die missie, want het is ook mijn missie. Het verbinden van vrouwen, vrouwen meer rust geven door creatie en intuïtie, allemaal waar wij vrouwen juist zo goed in zijn. En meer concentreren op het helpen van elkaar en elkaar versterken in plaats van afbranden of jaloers zijn. Ieder heeft zijn eigen talenten, leer van elkaar en zit lekker in je vel!

Ik zou alleen de ochtend komen, want anders kon ik het niet regelen met hoe laat mijn kids uit school zouden komen. En ik had nog een andere afspraak opeens die later weer niet door ging… Gelukkig kon ik ook alleen de ochtend komen en zou ik dan mijn ‘praatje’ houden. Maar natuurlijk kreeg ik net daarvoor bericht van school dat mijn kids tropenrooster kregen vanwege de warmte… Als alles goed ging, zou ik precies op tijd op school zijn en ik had natuurlijk voor de zekerheid een moeder ingeschakeld die ze op kon vangen.

Maar goed, toen was de dag daar en moest ik ook echt iets gaan vertellen daar. In een half uur… Pfff mensen die mij kennen weten dat ik 3 uur in 1 uur kan praten, maar ik kan je vertellen als je voor een groep staat en wilt vertellen wat creatieve coaching inhoudt en wat dat voor drukke vrouwen, moeders en ondernemers kan betekenen..foi!


Gelukkig verliep het opstaan die ochtend redelijk voorspoedig en ging ik maar 5 minuutjes later weg dan ik zelf gepland had. Ik had ruim de tijd genomen, al de avond er voor spullen klaar gezet en ingepakt en ik wist ook al bijna zeker wat ik aan zou doen. Dat veranderde natuurlijk nog een paar keer en uiteindelijk zat ik in de auto op weg naar Almere. Gewoon door de polder, in 40 minuten ben je er, niks aan het handje. Ja die temperatuur zat me lichtelijk in de weg, pfff wat heet! Maar aangekomen, op zoek naar parkeerplek en snel gevonden, liep ik het heeeeerlijk koele WTC binnen! Wat een prachtig gebouw en een superlocatie voor de kick off van de Mampreneur tour!

Binnengekomen (zonder klotsende oksels want best fris in het WTC) werd ik doorverwezen door de receptie en ging ik op het gelach af: de lachworkshop was al in volle gang. Gezellig! Ondertussen kennisgemaakt met Sandhya en de andere dames die zouden spreken. Na de lachworkshop was ik aan de beurt. Daar kreeg ik dus een droge mond en lichtelijk (understatement of the year) stress van. Dus ik al mijn eigen tips in de praktijk gebracht en gaan met die banaan. De tijd vloog voorbij, ik hoop dat het allemaal duidelijk overgekomen is en kon zelfs nog een tekenoefening doen. Echt leuk om te doen! Ik hou me aanbevolen voor een volgende keer.


Nog 2 andere sprekers kunnen horen en toen was het lunchtijd, superverzorgd en lekker. En op een ongedwongen manier met de andere Mampreneurs kunnen praten en tips uit kunnen wisselen. Na de lunch gingen we snel nog even met z’n allen op de foto en was het alweer tijd voor mij om te gaan. Op de terugweg bleef het gevoel van leuk, gezelligheid en wauw wat een topvrouwen heb ik ontmoet nog hangen om op het schoolplein weer gelijk om te schakelen naar moeder en de rest van de dag weer in die hoedanigheid mijn leven te leven. Heerlijk! Ik vind het een prima combi, werken en moederschap!

Esther Foppen / Spreker / Mampreneur on Tour Almere

www.estherfoppen.nl [email protected]

Komende evenementen

Recente berichten

Volg me op Twitter

Instagram

Mampreneur Nederland